Mikko Alatalo

Kaikki blogit puheenaiheesta Vanhuspalvelulaki vanhusten hoito

KUN KÄDET OVAT LAKANNEET TUOTTAMASTA?

Tämä käsi (kuvassa) on se toinen niistä jotka ovat tehneet meille monien muiden käsiparien lailla hyvinvointiyhteiskuntaa, ruokaa, tiskanneet, pesseet pyykkiä, pyyhkineet takalistoni, mitanneet kuumetta otsaltani, tehneet vuorossa raskasta työtä pesulassa, laitoskeittiöissä yleistöitä, heittäneet heinää seipäille, siivonneet jne.., eikä ollut puhettakaan työterveyslääkäreistä, raskas työ on tehnyt nivelrikon ja käsiä kohdeltu muutenkin kaltoin, ihan lääkärienkin siunauksella.

ONNELLINEN MIES!!!

 

ONNELLINEN MIES!

Siteeraan ja vertaan kaikkine virheineni, tuota Arto Paasilinnan romaanin ja Hannu Kahakorven tv-elokuvan nimeä sekä sen tapahtumia omiini, joissa siltainsinööri Akseli Jaatinen ajautuu työnantajansa TVL:n mukana Kuusmäelle urakoimaan betonisiltaa. Hän pärjää työmiesten ja naisten kanssa hyvin, mutta joutuu napit vastakkain kylän silmäätekevien kanssa. Kuusmäen johto tekee kaikkensa, jotta siltainsinööri saisi lähtöpassit paikkakunnalta.

Ikäihmisten hoitoon riittävästi varoja ja tekijöitä

Hallituksen esitys vanhuspalvelulain muuttamisesta on tavoitteiltaan oikea. Tarkoituksena on siirtää ikäihmisiä terveyskeskusten pitkäaikaisesta vuodeosastohoidosta ja vanhainkodeista kohti tehostettua palveluasumista ja kotona asumista. Hallituksen pitäisi vielä taata kunnille riittävä rahoitus laadukkaaseen vanhustenhoitoon.
Mahtavatko nykyiset henkilöstöresurssit riittää turvaamaan iäkkäiden hyvän hoidon?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä