*

Mikko Alatalo

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 54 min 27 s sitten

Halla-aho vaatii hallitusta puuttumaan Helsingin päätökseen paperittomista – Näin kommentoi apulaispormestari

1 tunti 10 min ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaatii hallitusta puuttumaan Helsingin kaupunginhallituksen päätökseen paperittomien palveluista. Apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.) puolestaan katsoo, että Helsingin tulee seurata asiassa tarkasti muiden maiden linjauksia.

Kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Pakarinen äänesti paperittomien elämää ja elinolosuhteita helpottavaa aloitetta vastaan kaupunginhallituksessa. Aloite meni kuitenkin täpärästi läpi ja kaupunginhallitus päätti lähettää päätösehdotuksen kaupunginvaltuustoon.

Hämmentänyt Mugabe, 93, erosi viimeinkin – presidentiksi ”häikäilemätön Krokotiili”?

2 tuntia 10 min ago

Zimbabwessa presidentti Robert Mugabe, 93, on viimeinkin ilmoittanut erostaan. Parlamentissa oli ehtinyt alkaa virkasyytemenettely, joka keskeytettiin erokirjeen vuoksi.

Parlamentissa puhkesi riemukas juhlinta ilmoituksen johdosta.

Venäjän 986-kertainen säteily – STUK: Alkuperä tuntematon, ei vaaraa ihmisille

3 tuntia 10 min ago

Etelä-Uralin alueella havaitut kohonneet radioaktiivisen ruteniumin pitoisuudet eivät ole vaarallisia ihmisille tai ympäristölle, kertoo Säteilyturvakeskus (STUK). Venäläinen Rosgidromet-virasto on vahvistanut, että radioaktiivista ruthenium-106:ta havaittiin syyskuun lopussa jopa 986-kertaisesti normaaliin nähden.

Suursotaharjoitus: Jussi Niinistö selvitti kansanedustajille puheitaan – ”Sanoi toimineensa valtuuksiensa puitteissa”

4 tuntia 52 min ago

Eduskunnan puolustusvaliokunta on kuullut puolustusministeri Jussi Niinistöä (sin.) tämän avauksesta järjestää Suomessa suurikokoinen pääsotaharjoitus.

Niinistö esitti alustavan kutsun harjoitukseen muun muassa Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisille tämän vieraillessa Helsingissä muutama viikkoa sitten. Julkisuudessa Niinistön on nähty ohittaneen virallinen protokolla ja presidentti Sauli Niinistö asiassa. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) katsoi puolustusministerin pitävän omaa kotiteattaria.

Susijengi matkaa Bulgariaan, haasteena ”tyypillinen bulgarialainen koripallo”

5 tuntia 39 min ago

Karsinnat Kiinassa 2019 pelattavaan koripallon miesten MM-turnaukseen käynnistyvät tällä viikolla. Suomen Susijengi pelaa avausottelunsa perjantaina Bulgariassa parikymmenentuhannen asukkaan Botevgradissa.

- Bulgaria ei ole helppo vastustaja. He ovat paremmassa asemassa, koska me joudutaan matkustelemaan enemmän. Ensin pelaajamme lennätetään Suomeen ja sitten vierasotteluun Bulgariaan, toteaa Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann.

Kotiavauksessaan ensi maanantaina Suomi kohtaa Helsingin Jäähallissa Tshekin.

Juhana Vartiainen vastaa Antti Rinteelle: Tämän takia työvoimareservi on vain 40 000 henkeä

6 tuntia 19 min ago

Kokoomuksen kansanedustaja, Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen entinen ylijohtaja Juhana Vartiainen pitäytyy kannassaan, että työttömien lukumäärä voisi pienentyä vain noin 40 000 hengellä. Sitten iskee vastaan rakenteellisen työttömyyden raja.

Lukio maksaa jopa 2600 € – Presidentti Niinistö huolestui koulutuksen tasa-arvosta

6 tuntia 35 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on huolissaan koulukirjojen hinnoista. Hän otti asian esiin tänään luennoidessaan Turun yliopiston järjestämällä luentosarjalla.

Niinistö huomautti, että koulukirjat on vastikään uusittu ja ne maksavat taas entistäkin enemmän. Hän sanoi pohtineensa havainnon johdosta, onko Suomi yhä maa, jossa jokaisella on mahdollisuus päästä kuinka pitkälle tahansa. Presidentti lisäsi pitävänsä kysymystä keskeisenä.

–Onko Suomi mahdollisuuksien maa kaikille?

Näkökulma: Sinisten joukot valkopesivät Juha Sipilää

9 tuntia 54 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sai omalle hallitusjatkokertomukselleen sivustatukea sinisen tulevaisuuden taustavaikuttajilta viime viikonlopun Ilta-Sanomissa.

Pääministerin uskottavuus liittyen perussuomalaisten hajoamiseen on ollut kyseenalaistettuna nyt kuukauden päivät poliittisessa oppositiossa. Kaikki alkoi siitä, kun toimittaja Lauri Nurmen paljon kehuttu kirja Perussuomalaisten hajoamisen historia (Into, 2017) julkaistiin viime kuussa.

Ministeriöltä uusi Suomi 100 -ohje: Liput salkoon poikkeuksellisesti jo 5.12.

10 tuntia 40 min ago

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi saa tänä vuonna liputtaa poikkeuksellisesti jo itsenäisyyspäivän aatosta kello 18 alkaen. Lippu tulee laskea salosta itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 22 mennessä.

– On hyvä muistaa, että Suomi on yksi maailman parhaista maista. Siitä sopii iloita, ja Suomen lipun nostaminen salkoon on verraton tapa iloita itsenäisyydestä, sisäministeriö opastaa.

Liputuskäytäntö muistuttaa siis juhannusliputusta, jonka myös voi aloittaa jo juhannusaattona kello 18. Pimeän aikaan liputettaessa Suomen lippu tulisi kuitenkin valaista hyvin, ministeriö ohjeistaa.

Perussuomalainen valtuutettu: “Helsinki romuttaa turvapaikkaprosessia”

10 tuntia 55 min ago

Kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (ps.) arvostelee Helsingin kaupunginhallitusta toimista, joiden hän katsoo rapauttavan Suomen turvapaikkajärjestelmää.

Tapahtuiko Venäjällä ydinonnettomuus? – Viranomaiset myönsivät 986-kertaiset säteilyarvot

11 tuntia 45 min ago

Venäjällä viranomaiset ovat vahvistaneet Tšeljabinskin alueen äärimmäisen korkeat radioaktiivisen aineen säteilyarvot. Venäjän Greenpeace on epäillyt, että Mayakin ydinvoimalaitoksella tapahtui syyskuussa onnettomuus, jota Venäjän viranomaiset ovat piilotelleet.

Venäjän meteorologisen keskuksen mukaan Argayashin mittausasemalla radioaktiivista ruthenium-106:ta havaittiin syyskuun lopussa jopa 986-kertaisesti normaaliin nähden. Säteilyarvot olivat korkeita myös muualla Tšeljabinskissa.

Poliisi julkaisi paljonpuhuvan kuvan: Nyt varovasti liikenteessä

12 tuntia 27 min ago

Pääkaupunkiseudun tiistaiaamun ajokeli on hyvin haastava. Sen todistaa jo kuva, jonka Helsingin poliisi julkaisi Twitterissä hieman kahdeksan jälkeen aamulla. Kuva näkyy alla.

– Haastava ajokeli Helsingissä. Varaa aikaa ja malttia liikenteeseen! poliisi varoittaa twiitissään.

Rankkaa kritiikkiä Angela Merkelille: ”Halusi pysyä vallassa hinnalla millä hyvänsä”

12 tuntia 38 min ago

Liittokansleri Angela Merkel on vastuussa Saksan hallitusneuvottelujen kariutumisesta, katsoo saksalainen politiikan tutkija, professori Christian Hacke.

Hacke sanoo Deutsche Wellelle, että Merkelin olisi heti alussa pitänyt tiedostaa hallituskumppanikokelaiden erilaisuus ja toimia sen mukaan.

Venäjä ja KHL ulos olympialaisista? Kansainvälisen Olympiakomitean kanttia testataan

20.11.2017 23:02

Maailman antidopingneuvosto Wada on ilmoittanut, että se olisi valmis hyllyttämään Venäjän olympiakisoista kokonaan. Venäjä ei täytä antidopingtyössään edelleenkään Wadan vaatimuksia.

Venäjä ei ole tunnustanut, että sillä olisi ollut valtiojohtoinen dopingohjelma, jonka McLarenin tutkimusraportti paljasti. Venäjä ei myöskään ole päästänyt riippumattomia tutkijoita tutkimaan väitetyn ohjelman aikana otettuja virtsanäytteitä.

”Käsittämätön ja epäinhimillinen arvio työttömistä” – Rinteeltä tyrmäys kokoomuslaiselle

20.11.2017 20:30

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne moittii kovin sanoin Juhana Vartiaisen (kok.) työttömyyslausuntoa, kertoo Talouselämä. Vartiaisen mukaan Suomen todellinen työvoimareservi on vain noin 40 000 työtöntä, vaikka Suomessa on yhteensä noin 270 000 työtöntä.

Olutliitto kokoomuksen linjoilla: Ei veronkorotusta ilman kaupan 5,5%

20.11.2017 19:17

Olutliitto on alkoholilaista kokoomuksen linjoilla ja vastustaa veronkorotusta ilman prosenttirajan nostoa. Uusi Suomi kertoi tänään, ettei kokoomus suostu alkoholiveron korottamiseen, jos ruokakaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttiraja ei nouse 5,5 prosenttiin.

Kansanedustajat saavat äänestää prosenttirajan korotuksesta omatuntonsa mukaan. Asia jakaa eduskuntaa vahvasti, joten prosenttirajan korotuksen toteutuminen on epäselvää, vaikka se on kirjattu hallituksen esitykseen. Elokuussa hallitus päätti myös korottaa alkoholiveroa 100 miljoonalla eurolla.

Helsinki hävisi – EU:n lääkevirasto menee Amsterdamiin

20.11.2017 18:14

Helsinki ei selvinnyt jatkoon kisassa Euroopan lääkeviraston (EMA) sijoituspaikasta. Toiselle kierrokselle etenevät Milano, Amsterdam ja Kööpenhamina. Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi myöhemmin, että voiton kisassa vei Amsterdam.

Päätöksen teki Euroopan unionin neuvosto tänään Brysselissä. EMA siirtyy Brexitin takia Lontoosta muualle Eurooppaan. Kaikkiaan 19 kaupunkia tavoitteli virastoa.

Ministeri: 80 lasta yhden sosiaalityöntekijän kontolla on liikaa – ”Se ei ole oikein”

20.11.2017 17:49

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) katsoo, että kun lastensuojelun ammattilaisella on 80 tapausta hoidettavana, se on liikaa.

– Se ei ole oikein, Saarikko kirjoittaa yksiselitteisesti blogissaan.

Yli tuhat sosiaalialan ammattilaista ja opiskelijaa on vedonnut päättäjiin lastensuojelun tilanteen parantamiseksi. Adressin allekirjoittajien mukaan yhdellä sosiaalityöntekijällä voi olla hoidettavanaan 80 lapsiasiakasta. Asia nousi esiin Porvoossa tapahtuneen 3-vuotiaan lapsen surman jälkeen.

Virkamies vastaa HUS-pomon 4 sote-väitteeseen: ”Nykyinen järjestelmä tuplasi menot 2000-luvulla”

20.11.2017 17:15

Valtiovarainministeriön ylin virkamies, valtiosihteeri Martti Hetemäki vastaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Lasse Lehtosen kritiikkiin sote-uudistuksesta.

Uudet vaalit ja lähtölaskenta Merkelille? Saksa suistui hallituskriisiin

20.11.2017 17:04

Saksan virkaa tekevä liittokansleri Angela Merkel on yhä vaikeammassa umpikujassa, kun Saksan sosiaalidemokraattinen puolue SPD kieltäytyi iltapäivällä hallitusvastuusta, kertoo Talouselämä. Uudet vaalit keväällä alkavat olla todennäköinen vaihtoehto.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat