Mikko Alatalo

Finavian koplausepäilyt selvitettävä

Lehtitietojen mukaan Finavian hallituksen puheenjohtaja Soili Suonoja olisi käyttänyt asemaansa hyväkseen sukulaistensa rekrytoinneissa yhtiön palvelukseen. Vastaavia junailuja olisi ollut myös Alkossa ja Itellassa, joiden hallitusten puheenjohtaja Suonoja on ( 27.10.).

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok) ja omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd) ovat pyytäneet selvitykset tapahtumista. 

Lehtitietojen varassa ei ketään pidä tuomita, ja siksi selvityspyynnöt ovat paikallaan. Mitään koplauksia valtionyhtiöissä ei pidä hyväksyä. Toiminnan pitää olla läpinäkyvää ja hyväksyttävää.

Mikäli väärinkäytöksiä on tapahtunut, se lisää epäluottamusta myös muihin päätöksiin, joita Suonoja on ollut ajamassa hallituksen puheenjohtajana. Jos mitään moitittavaa ei ole tapahtunut, on lehden pyydettävä anteeksi ja oikaistava uutisensa. 

Jos moitittavaa löytyy, on ministereiden selvitettävä myös aluelennonjohdon siirtokuviot Tampereelta Helsinki-Vantaalle.

Kirjoitus tehty yhdessä kansanedustaja Pauli Kiurun (kok) kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Finavian tehtävänä on lennonvarmistuspalveluiden tarjoaminen. En liene ainoa lentomatkustaja joka toivoo tämäntyyppisiin tehtäviin ihmiset valittavan ammattitaidon, eikä sukulais- tai kaverisuhteiden, puoluekannan tai sukupuolen perusteella.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio
Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Selevittäkää samalla sen tullin johtajan vaimon palkkaaminen!!!
vähintäänkin epäilyttävää jos on ainut ihminen parinkymmenen hakijan joukosta joka saa kutsun työhaastatteluun...

http://m.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288757268202...

Toimituksen poiminnat