Mikko Alatalo

Kansa taistelee, herrat nauravat

Hallitus aliarvioi suomalaisia tiedottaessaan taannoin valtiontalouden kehyksistä pelkällä amerikkalaisella hymyllä. Asenne varsinkin pääministerillä oli kuin Berlusconilla: kaikki on fantastista. Hän taisi kuitenkin unohtaa, ettei omista tiedotusvälineitä kuten italialainen aateveljensä. Media olikin ärtynyt, ettei voinut tentata hallitusta riihen sisällöstä. Kyselytunnilla oppositio joutui käymään varjonyrkkeilyä, kun verojen ja leikkausten numeroita eivät ministerit paljastaneet.

Nyt karut madonluvut on julkistettu, kuinka ollakaan pääsiäislomalla, jolloin eduskunta ei istu arvostelemassa hallitusta. Göbbelssiläistä tiedotusdiktatuuria konsanaan.

Myös hallituksen rivit alkavat rakoilla. Vasemmiston Arhinmäki alkaa nyt tajuta, että riihi on suurrikkaiden voitto, joka maksatetaan tavallisella kansalla sähkö- ja kulutusveroja nostamalla. Myöskään pienyrittäjät eivät hyödy veroratkaisuista. Päinvastoin. Heitä verotetaan nyt kaksinkertaisesti, kun ”verovapaa” osinko poistettiin.

Suomen republikaanihallituksesta tekee poikkeuksellisen se, että mukana on myös koko vasemmisto. Silmänkääntötemput ovat hallituksen koossa pitävä kitti. Vasemmistopuolueilla riittää nyt selitettävää. Sdp:n Urpilainen sanoi vaalitentissä vuonna 2011, että Sdp ei istu hallituksessa, joka nostaa arvonlisäveroa. Lyhyt on muisti. Hallitus on nostanut pienituloisia ruoskivaa ALVia kahteen kertaan. Vielä ennen vaaleja SDP ja Vasemmisto vannoivat, etteivät ne hyväksy tasaveroja. Nyt köyhä kansa maksaa kaikesta suhteessa enemmän kuin rikkaat.

Oikeisto ja rikkain kansanosa voi sen sijaan laittaa tyytyväisenä Leijona-pastillin poskeensa. Suomen yrittäjät kiiruhtikin antamaan maksetut aplodit juuri ennenkuin riihi levisi kansan tietoon. EK keskeytti tarpeettomana työmarkkinaneuvottelut, kun sai vihiä namipalastaan, yhteisöveron alennuksesta, ilman minkäänlaista vastaantuloa.

Hallitus leikkaa historiallisen paljon kuntien valtionosuuksista. Kärsijöiksi joutuvat lapset, vanhukset ja sairaat. Kypros-avun kautta Venäjän miljardöörejä kyllä tuetaan, mutta meillä kuntia pakotetaan yhteen muka säästöjen saavuttamiseksi. Omaishoitajat on petetty, vanhuspalveluun ei sitovista henkilöstömitoituksista ei ole tietoakaan. Nuorten yhteiskuntatakuu ei toteudu, kun samaan aikaan hallitus tekee ennätyssuuret koulutuspaikkojen leikkaukset.

Ministeri Kyllönen ylisti blogissaan liikennesektorin torjuntavoittoa. Helsingissä voidaan tyytyväisiä ehkä ollakin. Kehäradan rakentaminen jatkuu ja Länsi-Metrokin saa osansa. Muualla Suomessa tiehankkeita luvataan käynnistää tämän vaalikauden lopulla, kuinka ollakaan juuri ennen vaaleja. Totuus on se, että koko väyläsavotta jää seuraavan hallituksen siivottavaksi.

Tiehankkeet tehdään pidemmällä aikataululla, kertovat asiantuntijat. Toisin sanoen ykköskorin hankkeet toteutetaan, jos rahaa löytyy, seuraavalla hallituskaudella. Tämä tarkoittaa, että monille maakunnille tärkeät kakkoskorin hankkeet, kuten Pirkanmaalle tärkeä kolmostie Pohjanmaalle, siirtyy ensi vuosikymmenelle, vaikka ne piti aloittaa jo ensi hallituskaudella. Tiet tullaan rakentamaan 'kustannustehokkaasti' eli ns. Köyhän miehen mallilla. Nelostiellä ja Lahden eteläisellä ohitustiellä pilotoidaan tämä uusi linja.

Näin, vaikka köyhällä ei ole varaa rakentaa halvalla. Halvat materiaalit tuovat säästön nyt, mutta pitkällä aikavälillä ne tulevat kalliimmiksi. Jo nyt osa nykyisestä korjausvelastamme johtuu siitä, että teitä ja siltoja on tehty halvalla. Kun vielä hallitus pakottaa rekkayrittäjät hankkimaan 74 tonnin 'tiejunia', tiet eivät tule kestämään. Myös liikenneturvallisuus kärsii.

On jo vanha lupaus, että hallitus ohjeistaa seuraavan hallituksen siirtämään tiehankkeista 100 miljoonaa perusväylänpitoon tiekurjuuden paikkaamiseen. Se on kuitenkin yhä auki, miten rahat riittävät alempiasteiseen tieverkkoon. Monin paikoin maaseudulla jo nyt kuoritaan kuoppaiset asfaltit pois ja palautetaan tiet sorateiksi. Maaseudun tiet palaavatkin tämän republikaanihallituksen myötä kivikaudelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Jari-Petri Heino

"Walhlroos kirjoittaa ajatuspaja Liberan sivuilla, että EU-parlamentti muistuttaa Teiniliiton vuosikokousta.

Parlamenttiin kerääntyy jäsenmaiden edustajia, jotka tietävät, että tämä on kohta ohi, eikä seurauksista tarvitse vastata, sivaltaa Wahlroos."

http://yle.fi/uutiset/wahlroos_eu-parlamentista_al...

Tämä nuorisojengi on aivan liian suurissa haalareissa ja kuten Wahlroos toteaa, ilman mitään vastuuta.

Käyttäjän jormamarttala kuva
jorma marttala

Terve Mikko

Hyvä blogi

Vielä joskus maistelemme ns kalanmaksaölyä Pulterissa.
Olet hieno ihminen; ei kun puuterilumille.

Rauhaisaa pääsiäisaikaa Sinulle ja kaikille ihmisille joita rakastat

T JormaMarttala

Ps pääsiäistervehdys: http.///www.jormamarttala .blogspot.com

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Hyvä kirjoitus, vaikka luotto suomalaisiin puolueisiin onkin jo mennyt.

Hyvää Pääsiäistä kaikille.

Mauri Hyhkö

Täytyy kehua, että edustaja Alatalo on melkolailla oikeassa arvioissaan hallituksen aikaansaannoksista ja ennenkaikkea siitä tiedottamisesta. Nyt vaan muun opposition kanssa painetta hallitukselle, että parantavat työskentelyään kansan hyväksi; se on opposition tehtävä.

Käyttäjän AaroSuonio kuva
Aaro Suonio

Kansanedustaja Alatalo esittää jälkiviisautta, mutta ei tarjoa yhtään ratkaisua, eikä poliittista linjausta. Näine hyvineen voisi mieluummin olla kansan riveissä laulamassa protestilauluja kuin Arkadianmäellä viemässä paikan sellaiselta oppositiopoliitikolta, joka tarjoaa aitoja vaihtoehtoja. Eipä silti, jos ei Alatalon puoluekaan siihen oikein tunnu pystyvän niin kuinkas Alatalo...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Alatalo: "Kärsijöiksi joutuvat lapset, vanhukset ja sairaat" Totta, keskusta haluaa, puhtaasti poliittisen vallan säilyttämisen vuoksi, pitää kynsin hampain kiinni nykyisestä kuntarakenteesta. Mikäli haluamme, että lapset, vanhukset ja sairaat saisivat asianmukaista palvelua kunnilta, nykyinen kuntarakenne on purettava ja painopistettä siirttävä hallinnosta kohti "auttavia käsiä" Kepu-ennemmistöisten kuntien kunnanvirastot ovatkin enemmän kepun piiritoimistoja kun kuntalaisia palvelevia virastoja. Pres. Kekkosen sanottiin mielellään esintyneen "kansanmiehenä" kuitenkin ryyppykavereiksi kelpasivat ainoastaan vuorineuvokset. Tätä samaa taktiikkaa kepu käyttää, esintyy köyhien ystävänä, ajaa kuitenkin maakunnissa elävien, hyvin toimeentulevien etuja pienipalkkaisten kaupunkilaisten kustannuksella.

Jari Talonen

Entäpä demarit, valehtelee silmät suut täyteen, ja kusee äänestäjää silmään.

Artturi Noitalahti

"Totta, keskusta haluaa, puhtaasti poliittisen vallan säilyttämisen vuoksi, pitää kynsin hampain kiinni nykyisestä kuntarakenteesta."

Näin väitettiin myös ennen Vanhasen-Kiviniemen hallitusta. Ja kuinkas kävikään. Vanhasen-Kiviniemen hallituskaudella tehtiin enemmän kuntaliitoksia kuin koskaan ennen ja ilmeisesti sen jälkeenkään tullaan tekemään. Ja ne tehtiin vieläpä enimmäkseen keskustalaisten kunnallismiesten ja naisten toimesta.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Itse asiassa aika suora linkki tiedotusmafiaaan hallituksella on eli yle-vero, joka on suoranaista piilopuoluetukea, ja jonka indeksileikkaus pahojen puheiden pelossa vähin äänin peruuttiin. Kuvaa hyvin hallituksen munattomuutta koska pelättiin ikäviä kommentteja ao. taholta ja halutaan niiden kohdistuvan ainoastaan tiettyihin oppositiopuolueisiin suoraan.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Suomen republikaanihallituksesta tekee poikkeuksellisen se, että mukana on myös koko vasemmisto."

Suomen republikaanisisimmat hallitukset ovat lähistoriassa olleet Esko Ahon, (kepuli) ja Matti Vanhasen (kepuli) hallitukset.

Alatalon blogi on asiallisesti ottaen huono, mutta oppositio-populistisesti vetoaa tietenkin todellisiin Suomen republikaaneihin.

En luota lainkaan Alatalon (kepuli) kykyyn, enkä tahtoon parantaa SUOMEN asiaa. Sen sijaan hän tekee kaikkensa parantaakseen OMAA asemaansa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Markku, pakko kysyä, oletko vasemmistolaisena tyytyväinen vasemmiston toimintaan hallituksessa?

Koko hallitus vastaa tekemästään politiikasta, joten koska hallitus on vielä pystyssä, niin vasemmisto siunaa kaiken harjoitetun politiikan.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Markku, pakko kysyä, oletko vasemmistolaisena tyytyväinen vasemmiston toimintaan hallituksessa?"

En ole.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Markku Tyry on mies, joka ei koskaan sano pahaa toisesta tahattomasti.

Samuli Mikkola

Meillä olikin edelliset kahdeksan vuotta hallitus, jonka fokus oli täysin "puutarha-Suomessa", joten ihan kiva jos kurjistamistoimet eivät tällä kertaa kohdistu vain Helsinkiin, joka kyllä maksaa oman osuutensa kaikesta muutenkin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Helsinkiin, joka kyllä maksaa oman osuutensa kaikesta muutenkin."

Todellisuudessa kaikilla mittareilla mitattuna se on nettosaaja muulta Suomelta.

Helsingillä on hyvin pieni omavaraisuus missään muussa, kuin korkeapalkkaisessa julkisen sektorin kunnallis/valtion virkamiehistössä.

Ilman muuta maata, Helsinki tekisi konkurssin hyvin nopeasti. Hinnat nousisivat pilviin, eikä se pystyisi luomaan itsestään sellaista "veroparatiisia" kuin Tallinna/Viro on.

Että, älkää viitsikö tuollaisilla puheilla.

Samuli Mikkola

No, ei se nyt kyllä ole. Jos muualta kerran muka tuodaan rahaa Helsinkiin niin mistähän ihmeestä ne tukiaiset sitten mahdetaan muille maksaa?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Täytyy kyllä sanoa, että en pysty millään keksimään mitään, mitä SDP ja Vasemmistoliitto voisivat seuraavissa eduskuntavaaleissa luvata. En saa päähäni yhtään edes etäisesti uskottavaa vaaliteemaa mitä tämän hallitustaipaleen jälkeen vasemmalta voitaisiin esittää.

Jari Vuorinen

Meidän nuoret ylidynaamiset johtajamme Jyrki,Alexander ja Jutta eivät tiedä loppujen lopuksi missä ovat mukana eivätkä ilmeisesti ole ehtineet analysoimaan sitä matkaa jonka ovat kulkeneet.Miksi eivät ? No siksi kun heillä menee kaikki energia siihen mitä he Superunionisteina ovat.

E.Unioni on heille tajuntaa laajentavaa huumetta mutta M.Waltaria lainatakseni :" Jo kärpäsen surinaa kansan korvissa"

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Hyvä blogi Alatalolta. Kyllä on tulossa mielenkiintoisia vaaleja tässä muutaman vuoden sisään. Toivotaan, että maa ja eurooppa pysyvät kasassa siihen saakka.

Jari Vuorinen

Alatalon pisteet nousi ja eiku seuraavalle kierrokselle Eduskuntaan kun sen aika tulee.

Kersti Rajala

Varmasti moni on ihmetellyt laillani miten Kansallissosialistien valtaan nousu oli aikoinaan mahdollinen?
Tällaisia syitä löysin:
Valehteleminen, asioitten peittely, röyhkeä käytös, uhkailu. Ensin pelästyivät poliitikot, sitten kansa. Lopulta monikaan ei enää uskaltanut vastustaa Kansallissosialisteja. Parhaalta vaihtoehdolta tuntui mennä mukaan huutamaan heil hitleriä. Sitten seurasi terrori ja lopulta vastustajiksi koetut tuhottiin. Kun koko tuhon käsikirjoitus oli toteutettu herättiin ja ihmeteltiin miten tässä näin pääsi käymään.
Vähän tähän suuntaan ollaan nyt Suomen politiikassa menossa, joskaan natsismista ei voida puhua. Häikäilemättömyys, piittaamattomuus, pelottelu, uhkailu ja asioitten salaaminen ovat Kokoomuksen ja Demarien toimesta lisääntyneet. Tämä on hälyttävä muutos.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Häikäilemättömyys, piittaamattomuus, pelottelu, uhkailu ja asioitten salaaminen ovat Kokoomuksen ja Demarien toimesta lisääntyneet. Tämä on hälyttävä muutos."

Kerro Kersti, millä perusteella mainitsit nuo kaksi puoluetta, ja jätit mainitsemattomat pois?

Puhut samassa yhteydessä natsismista, ja mainitsit kaksi puoluetta.

Mitä oli mielessäsi?.......Voiko teihin kepu/ps:siin luottaa natsittomuudesta?

Kersti Rajala

Selvyyden vuoksi: En ole persu enkä kepulainen. Kuvailemani vaikutelma minulle on syntynyt seuratessani uutisointia eri medioissa. Viimeksi budjettiriihen synnyttämä argumentointi on kiinnittänyt huomiotani. Se on ollut tylyä ja joustamatonta. Kansalaisia on myös peloteltu ja uhkailtu seurauksilla joita tulisi jos rahan antaminen kriisivaltioille lopetetaan tai jos lähdetään eurosta. Näistä seurauksista kukaan ei kuitenkaan voi olla varma. Puheet ovat selvästi koventuneet. Mainitsemani puolueet ovat ne, jotka asioista määräävät. Katainen ja Urpilainen ovat esillä enemmän kuin ketkään muut.
Minua todella huolestuttaa mihin ollaan menossa, varsinkin kun vasemmisto ei enää muodosta vastavoimaa oikeistolle. Asiat voivat liukua vähitellen tilaan, jota ei pitäisi demokratiassa hyväksyä. Yht äkkiä voimme huomata elävämme muussa kuin avoimessa demokraattisessa valtiossa. Tämä on subjektiivinen kokemukseni, jota en väitä todeksi. Toivottavasti huoleni on turha. Sen näyttää aika.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #26

"Minua todella huolestuttaa mihin ollaan menossa, varsinkin kun vasemmisto ei enää muodosta vastavoimaa oikeistolle."

Minua huolestuttaa myöskin juuri tuo.

"Puheet ovat selvästi koventuneet. Mainitsemani puolueet ovat ne, jotka asioista määräävät. Katainen ja Urpilainen ovat esillä enemmän kuin ketkään muut."

Hallitus tietenkin määrää ja tekee...Oppositio vaan puhuu.

Minä näen niin, että opposition pitäisi antaa selkeä visio siitä, millaiseksi euroalueen kansalaisten elämä muuttuisi jos valuutta opposition toiveen mukaisesti romahtaisi.

Pitäisi sanoa, rikastuuko ne äänestäjät joita oppositio kosiskelee, vai käykö niin, että tulotaso romahtaa,- jota mieltä itse olen,- jos opposition populismi toteutuisi.

Alatalon blogi on puhtaasti äänestäjiä kosiskeleva vastuuttomalla tavalla. Kuplettilaulajiin en luota, -enkä helppoheikkeihin.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #27

"Minä näen niin, että opposition pitäisi antaa selkeä visio siitä, millaiseksi euroalueen kansalaisten elämä muuttuisi jos valuutta opposition toiveen mukaisesti romahtaisi."

Selkeä visiota ei ole kellään tässä maailmassa mistään, Tyry hyvä.
Himaselta voisi tietysti kysäistä.

Oppositio ei toivo euron romahdusta, mutta pitää sitä todennäköisenä ja olisi Suomenkin ollut parempi olla siihen aikanaan menemättä.
Aivan varmasti olisi kannattanut kuunnella asiantuntijoita ja Soinia kolmisen vuotta sitten jo. EVM:ssä ollaan jo ja lirissä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #29

Oppo-porukka myy siis sikaa säkissä.

Jari Vuorinen

Ja täällä Lohjalla on korissa Ö sellainen "salainen" juttu ,että täällä vanhasta massiivisesta teollisuuskaivoksesta 200m syvältä kenenkään edes asetusten mukaan sitä tutkimatta kuluttajille lähtevää vettä pumpataan juomavedeksi.Tuhansille "B-luokan" väestöön kuuluville korkean riskin peruselementtiä ja elämän edellytystä-kaivoskontaminoitunutta juomavettä !Viranomaiset eivät tiedä kenen on vastuu !!!!Tuolla Lohjanharjulla on kyllä veden tarkkailupisteitä muttei siellä missä se vesi kontaminoituu.Eli tarkoitan TYTYRIN kaivosta joka on täysin epänormaalin poikkeava vedenottopaikka.Sieltähän ne näytteet olisi otettava muttei vaan oteta.

Nykyään rahan ahneus puetaan järjettömiksi "säästöiksi" jopa tuhansien heikoimmassa asemassa olevien kansalaisten terveys riskeeraten.

Ja tosiaan,niin kuin kirjoitit :Herrat ne senkun nauraa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miten Keskusta suhtautuisi hallituksessa kriisimaiden tukipaketteihin?

Raimo Luukkanen

Muistan silloin markka-aikana, kun sinulta kysyttiin, että miten suuri on Valtion budjetti. Vastasit, että se on 6 miljardia markkaa. Oikea vastaus oli n. 100 miljardia. Silloin varmaan olit parempi laulun tekija kuin poliitikko, mutta niin vain humpsahdit sinne eduskuntaan vastuuttomien äänestäjien äänillä. Ehkä nyt olet kehittynyt, mutta meno on sama. Ja ne samat vastuuttomat äänestäjät äänestää Kokoomuksen suurimmaksi puolueeksi ehkä Persujen pelosta.
Siellä hallituksessa tuli huijatuksi muutkin kuin Arhinmäki, mutta vain hän älähti. Semmonen kutina on, että sinäkin olisit ollut huijattujen ministerien joukossa, sillä pidän sinua parempana laulajana kuin poliitikkona.
ps. katainen toi EU:sta mukanaan neuvottelukulttuurin.

Pekka Salo

Huono blogi.

Ala(talo)-arvoisin kohta: " Göbbelssiläistä tiedotusdiktatuuria konsanaan."

Ei muuta kuin natsikorttia heiluttelemaan Tampereelta nääs. Ottappa selvää, mitä puolueesi keskusta/maalaisliitto on tehnyt. Tuo nro 31 kertoo osan.

Älkäämme unohtako myöskään kepun alamaista asentoa aivan polvillaan kohti itää. Kannuksen suuri kepulainen poika pääministeri Esko Aho (kepu) vei Suomen EU:hun.

Nyt itketään, kun ollaan oppositiossa ja on ripulit housuissa.

Käyttäjän jakpaju kuva
Jouko Paju

Eletään erittäin vaikeita aikoja Kapteeni Katainen on tätä pikku Suomi paattia
yhdessä rakkaan ystävänsä peränais Jutan kanssa yrittänyt parhaansa mukaan luovia
kohti tyynempiä vesiä - tämäkään laki ei ole vielä lyöty lukkoon ja kaikki voidaan kääntää vielä paremmaksi.

Juha Korhonen

Hah hah. Vallasta sokeina he ohjaavat Suomen kohti pahimpia karikkoja, vaikka yrittävät suunnata rosvojen (keski-euroopan rikkaat) satamaan, missä aikovat myydä suomalaiset maaorjiksi pilkkahintaan.

ulf fallenius

Hyväveli järjestelmä jatkuu ja joskus jopa tulee mieleen salaliitto teoriatkin.Demokratia Suomessa tuntuu olevan diktatuuri missä kansalaisten asiat ei hoideta juuri ollenkaan.Eu.ssa on vaan pankkit ja suursijoittajan ne tärkeimmät ja sama meininki Suomessakin.Milloin pienyrittäjä tai työläinen tai vanhus saa jotain puhumatta lapsiperheistä.Asiat eivät koskaan ole olleet näin huonosti kansalaisilla kun nyt koskee myös Eurooppaa ja jotenkin tämä Eu ja sen sotkut on aika suuri tekijä tässä alasmenossa kun se on ikuinen kriisipesäke ei mikään vahvistava tai eteenpäin vievä liitto tai voima.Thörnqvistin sanoin,miksi ei jokainen maa voisi palata omiin valuuttoihin että kansalaisten ei tarvitsisi kärsiä tällä tavoin.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

On aika hassua Alatalolta toisaalta syytellä nykyistä hallitusta republikaanihallitukseksi ja toisaalta käyttää puolet kirjoituksestaan siihen että ajaa täysrepublikaanista liikennepolitiikkaa.

ismosihvonen

Kansa taistelee ja HERRA Alatalo se vain naureskelee.

Käyttäjän vesimies kuva
Kaarlo Makkonen

Sillanpolttajat ja varsinkin sen sytytysosastossa osataan arvostella ilman järjellistä omaa vaihtoehtoa.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Vaihtoehdot Keskustan ja PS:n suuressa tulevassa vaalivoitossa!Ne saavat yhdessä yli sata eduskuntapaikkaa. Sitten on sorvattava hallitusohjelma jonka muut porvaripuolueet voivat hyväksyä.
Paitsi ei Kokoomus. SDP jätetään myös oppositioon.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Mikko hyvä,

Olet ollut jo usean vaalikauden ajan liikennevaliokunnan jäsen.
Olet ajanut hyvin kuorma ja linja auto liikenteen etuja, mutta valitettavasti se on ollut kokonaisvaltaisen logistiikkakustannusten kohottamista, joista suurin esimerkki on nyt saamani tiedon mukaan metsäteollisuuden vaatimuksesta tehty 75 tonnin kuorma painon kuorma autojen uusi painorajoitukseksi, ehdotus.

Kysynkin täten : Milloin alatte liikennevaliokunnassa käsitellä EU:ssa jo vuonna 2011 sovittujen liikennestrategia vaatimusten kokonaisvaltaista toteuttamista linja ja kuorma auto liikenteen puolittamiseksi siirtämällä vastaavasti liikenteen volyymiä raide ja vesiliikenteen piiriin

Tällä EU:n liikenneministeriöiden yhteisesti suunnitelluilla, etukäteen tarkoin tutkituilla strategisillä päätöksillä toteutetaan EU:ssa niin energian säästöjä kuin ilmastopäästöjen pienentämisiä, joilla pienennetään pitkällä aikavälillä Suomalaisen logistiikan kustannuksia teollisuudelle ja kaupalle.

Walhrooskin ilmeisesti tarkoitti juuri tätä. EU:n oman eduskunnan ja ministeriöidän suunnitelmat , tutkimukset ja jopa hallituksen tekemät päätökset eivät ole synkrossa keskenään , vaan voivat olla jopa täysin vastakkaisia strategisia tavoitteita ajavia. Kuten tämä kuorma auto liikenteen suosimista ajava Suomalainen strategia :vastoin sitä mitä EU:ssa on yhteisesti suunniteltu ja asetettu tavoitteeksi.

Mielestäni vaan Wlhroos on tässä kuorma auto asiassa väärässä, ei vähiten siksi että niin EU:ssa kuin muualla maailmassa tehty todellinen tutkimustyö näyttää aivan toista mitä Suomessa toteutettu kuorma auto liikenteen tukipolitiikka antaa ymmärtää. Pidämme kuorma auto liikennettä yllä mielikuvien ei liikenteen uusien innovaatioiden eikä tutkimustulosten avulla. Suurin mielikuva virhe on vesiliikenteen soveltumattomuus ympärivuotiseen liikenteeseen.

Esimerkkinä,tulevaisuuden sisävesiliikenteen uusista mahdollisuuksista voin mainita viime viikolla pidetyn Venäjä Suomi talouskomission oheisseminaarissa esiintuodun (STX/Akerarctic ja EK:n uusi pj)ehdotuksen: uuden Suomalaisen sisävesikanavan teon jäämerelle perustettavaan uuteen satamaan.

Toimituksen poiminnat